Ankersmit & Prinsen is de juiste combinatie die staat voor de letters A&P. De twee broers uit Gendringen in de Achterhoek verbonden hun achternamen aan het gelijknamige metaalbewerkingsbedrijf wat sinds 1999 hun naam draagt.

Henk Prinsen begon zijn loopbaan bij Fast & Speed waar hij naast zijn werk ook de gelijknamige autocross sprinters bestuurde en hiermee enorm succesvol was. In zowel de Sprint 1600 als de Sprint 2000 klasse wist Henk de Nederlandse titel te veroveren in 1993 en 1994.

De overstap naar Ankersmit Tuinmachines was een verrassende move in de carrière van Henk en kwam hij er al snel achter dat zijn passie bij de autocross lag. Henk besloot in deeltijd te gaan werken bij Ankersmit Tuinmachines om zo een voorzichtige start te kunnen maken met wat later A&P werd.

Rene Ankersmit deed zijn eerste werkervaring op over de grens bij het Duitse Kirsch & Mauser GmbH. Ook Rene begon steeds meer vrije tijd in A&P te steken wat uiteindelijk net als bij Henk resulteerde in het opzeggen van zijn baan.

Hiermee bundelden ze hun enorme schat aan werkervaring die ze opdeden bij verschillende bedrijven in de regio tot A&P metaalbewerking.