Augustus 1998
Het begin van A&P startte met een verbouwing van de schuur bij het ouderlijk huis van de broers Rene en Henk. Met man en macht werd de schuur verbouwd tot werkplaats. Maar voor het zover was moest er een nieuwe muur voor de bestaande gezet worden, een nieuw dak gelegd worden en een nieuwe vloer gestort worden. Na deze verbouwing was er ook gelijk een opdracht binnen gekomen namelijk het bouwen van een gele Seat Ibiza. En hiermee werd de werkplaats dan officieel van een werkorder voorzien.

September 2000
Al snel merkten de broers dat ze door de vele zakelijke investeringen opnieuw ruimte tekort kwamen. Er zat dan ook niets anders op dan het volgende deel van de schuur te verbouwen aangezien dit deel voornamelijk als opslagruimte werd gebruikt.

Oktober 2000
Het officiële begin van A&P Metaalbewerking!
De broers zijn nu officieel trotse eigenaar van een metaalbedrijf dat zich door de jaren heen heeft gespecialiseerd in de autocross.
Maar waar staat A&P nou eigenlijk voor? Zoals u ook bij het onderwerp ‘Over A&P’ kunt lezen, is dit een afkorting van de achternamen van René en Henk; Ankersmit en Prinsen.

December 2000
Met een orderportefeuille die alleen maar toenam was het een kwestie van tijd voordat er opnieuw ruimtegebrek ontstond. Tijd voor nieuwbouw want een opslagloods werd achter de “oude” schuur neergezet.
Naast hun bestaande banen werd er elke avond door beide broers werk verzet voor A&P Metaalbewerking waardoor het eerste volledige jaar dan ook voorbij gevlogen is.
De werkplaats en opslagloods werden alleen maar voller gezet met machines en materialen waardoor er meer en sneller werk verzet kon worden. En dat betekende ook dat er nog meer werk verzet moest gaan worden. Na een jaar investeren werd een sprinter frame gebouwd voor Henk de Vries alias Supermuis. De successen van deze rijder bleven niet onopgemerkt bij andere rijders want naast de enorme rijkwaliteiten van Supermuis werden ook de kwaliteiten van zijn frame niet onderschat.
Mede deze boost zorgde ervoor dat de ruimte rondom het ouderlijk huis gewoonweg niet meer toereikend bleek te zijn. Wat te doen was de grote vraag en na het uitzetten van een meer-jaren-plan werd de conclusie getrokken dat de broers op zoek wilden gaan naar een nieuwe locatie.

Januari 2005
De nieuwe locatie is een feit en zo werden alle materialen en machines verhuisd naar de Nijverheidsweg in Gendringen! Echter voldeed het pand nog niet aan de wensen van de broers en werden er technische aanpassingen gedaan aan het pand en de inrichting ervan. Met veel hulp slaagde men er in ook deze klus snel te klaren en kon er geproduceerd worden in het nieuwe bedrijfspand.

September 2008
Een mijlpaal op autocrossgebied want het jarenlang pionieren, investeren en construeren van autocrossframes bereikte een hoogtepunt. Henk Prinsen werd in St. Lenaarts (B) namelijk door de op autocrossgebied toonaangevende website www.autocrossnederland.nl uitgeroepen tot Nederlands Kampioen Constructeurs.
In de Sprint 1600 klasse werd namelijk Edwin Tolkamp Nederlands Kampioen en Pierre Blok deed hetzelfde in de Sprint 2000 klasse uiteraard met een frame van A&P.

Mei 2010
De drukke tijd aan de Nijverheidsweg heeft beide broers heel veel veranderingen gebracht. Beide gaven ze hun vaste banen op want hun A&P werkhobby werd uiteindelijk gewoon hun werk.
Dat het werkaanbod niet is afgenomen resulteerde weer in ruimtegebrek en ook nu werd er een zoektocht gestart naar een nieuw pand.
Het meer-jaren-plan werd dan ook herschreven en nu werd er niet meer gedacht aan een bestaand pand maar aan nieuwbouw om zo al hun wensen op te kunnen laten tekenen. Er werd goed nagedacht, gerekend en getekend waarna er een optimale opstelling van de tekentafel afkwam.
De uitbreiding van het bestaande industrieterrein in Ulft kwam dan ook als geroepen want hier konden de tekeningen omgezet worden in een nieuw bedrijfspand.
Na 5 jaar en veel plezierige werkzaamheden werd er dan ook afscheid genomen van het pand aan de Nijverheidsweg. De nieuwe hal in Ulft voldeed aan alle wensen en ruimte die A&P metaalbewerking nodig heeft en zo werd het 10 jarig bestaan van A&P gevierd in het nieuwe pand aan de Hogenkamp 31 in Ulft.